2024 säsongsstarten

Äntligen är vattnet på ute på kolonin. Lite segt att se Facebookinlägg från andra områden där vattnet sätts på i mitten av mars, när det här i Malmö är april som gäller för alla. I vårt område 1/4.

Dessutom har jag i vinter ändå haft regnvatten att vattna växterna med, vilket har känts väldigt bra. Men nu längtar jag efter våren. För nån vecka sedan var det +19 grader men de senaste dagarna knappt ens +10…

Nystädat

Jag har ägnat två dagar åt att tömma växthuset och göra rent det ordentligt med en blandning av vatten, såpa, t-röd och ättiksprit. Det ska hjälpa mot alla övervintrade ohyror, och det tog bort algerna på glaset också (till och med där glasskivorna överlappar varandra). Jag har sprayat möblerna också och sköljt av dem med vattenslangen efteråt. Skuggduken fick en omgång i tvättmaskinen.

Flyttade ut plantor. Och sen fick de flytta in igen pga snö och minusgrader veckan efter.

För fjärde gången är det meteorologisk sommar i Malmö den redan 11/4, så det där gråvädret kan gott försvinna (ja jag vet att det är dygnsmedeltemperaturen på över tio plus som räknas men ändå). 2024, 20019, 2007 & 1989 är åren. Extra segt att det då är plus elva och grått… men nu är säsongen igång!

Och här kom snön tillbaks.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *