Chili

Som jag berättat tidigare har jag i år haft fantastisk chili. Och just nu står den inne i växthuset och har det mysigt, och eftersom de kommande nätterna verkar bli som kallast runt +9C så får de stå där ett tag till.

I år började jag tidigt. Sådde i små krukor, ställde vid elementet under en lampa. Redan i mitten av februari hade jag drivit upp små plantor.

Chilis-plantor, 5:e mars 2021

Den sort som gav frukt tidigast, redan inomhus var ’Starflame’ som är medelhet, men även härliga ’Hot Lemon’ satte fina frukter redan i fönstret. ’Starflame’ satte otroliga mängder frukt väldigt tidigt så vill ni ha tidig skörd är den verkligen värd att testa.

Min absoluta favorit är ’Jamaica Bell’, den är fantastiskt, både i smaken och att titta på. Den är frisk, syrlig, jag får nästan rabarber i smakpaletten av den. Den är mild.

En annan favorit är Jalapeño White. Den och Jalapeño Jalmundo är riktigt bra jalapeños tycker jag.

Vad mer har jag för sorter. Carolina Reaper förstås, dödligt stark. Black Fangs som är mild och som smakar som en blandning av paprika och vanlig thaichili på ett ungefär. Lemondrop som är riktigt god. All chili är väl god i och för sig. Numex suave som lyser orange och är stark.

/

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *